Dorim sa va aducem la cunostinta Protocolul pe care fiecare pacient va trebui sa-l urmeze inainte si dupa intrarea in clinica stomatologica DENTAL SANA conform cotextului actual pentru prevenirea si combaterea raspandirii virusului SARS-COV-2!

 

 • Triajul telefonic– Pacientul va raspunde catorva intrebari adresate de responsabilul din Receptia clinicii. Vor fi programati doar pacientii care nu prezinta simptomatologie febrila, dureri in gat, dureri musculare,etc. Pacientii suspecti de SARS -COV-2 , vor fi temporizati , sau in cazul urgentelor, vor fi directionati catre cabinetul stomatologic din cadrul UPU (Unitatea de Primiri Urgente).
  • La sosirea in clinica, pacientul trebuie sa poarte masca faciala de protectie. Se va dezinfecta incaltamintea la intrare, pe covorasul care contine dezinfectant pe baza de clor.
  • In cazul in care pacientul este insotit, va intra singur in clinica, iar insotitorul este invitat sa stea pe terasa clinicii. Exceptie fac doar insotitorii minorilor, sau al persoanelor cu dizabilitati.
  • Pasul urmator, va fi ca pacientul sa intre in clinica, sa-si dezinfecteze mainile cu gelul dezinfectant si sa-si acopere incaltamintea cu botosei de protectie de unica folosinta, care se vor gasi la intrarea in clinica.
  • In zona destinata triajului epidemiologic, pacientul va primi un chestionar cu intrebari la care trebuie sa raspunda cu responsabilitate si sa semneze consimtamantul informat al pacientului. In cazul in care pacientul refuza semnarea acestor documente, pacientului i se va temporiza tratamentul si nu va fi preluat in cabinet.
  • Triajul epidemiologic va fi realizat de catre asistenta de serviciu. Pacientului i se va lua temperatura corporala. Daca temperatura este mai mare de 37,3 grade Celsius, pacientul va renunta la programare, iar medicul va urmari telefonic starea de sanatate a acestuia .
  • Daca temperatura este in limita normala, pacientul primeste echipament de protectie (halat de unica folosinta, boneta) si este invitat in cabinet, sau in sala de asteptare.
  • Daca sunt si alte persoane in asteptare, pacientul are grija sa pastreze o distanta de 1,5 – 2 m fata de acestea.
  • Preluarea pacientului in cabinet – Pacientul va arunca masca faciala la cosul de gunoi destinat materialelor contaminate. Acesta va fi invitat sa clateasca cavitatea bucala cu solutii antiseptice timp de 30 de secunde, atat inaintea tratamentului, cat si dupa finalizarea acestuia.
  • La finalul tratamentului, pacientul va primi o alta masca de protectie si va trebui sa renunte la echipamentul utilizat (halatul de protectie, boneta, botosei) si il va arunca in receptientul special , care va fi eliminat conform protocolului.
  • Pacientul va fi condus la receptie, unde va achita tratamentul efectuat (se recomanda plata cu cardul bancar), dupa care isi va dezinfecta mainile cu gelul dezinfectant si va parasi clinica.
  • Dupa iesirea pacientului din cabinet, asistenta va respecta toate prevederile legale privind dezinfectia suprafetelor si a instrumentarului si se va asigura aerisirea si ventilarea camerei.