IGIENA ORALA ESTE FACTORUL DETERMINANT CARE SUSTINE SANATATEA INTREGII DANTURI, CAT SI SANATATEA SISTEMULUI IMUNITAR

 

Prin curatarea zilnica a gurii, a dintilor si a gingiilor, se ajuta procesul de refacere a florei orale si digestive.

Igiena orala este o activitate zilnica care are rolul de a pastra dintii si cavitatea bucala curate pentru a preveni aparitia cariilor, bolii parodontale sau a respiratiei urat mirositoare.

 

Ce este profilaxia?

Profilaxia orala inseamna pastrarea unei igiene dentare corecte, aceasta realizandu-se prin:

  • un periaj dentar regulat, de minim doua ori pe zi
  • utilizarea atei dentare si folosirea unei ape de gura corespunzatoare
  • realizarea dusului bucal

Profilaxia este un tratament dentar, efectuat pentru a curata dintii si pentru a imbunatati inflamatia gingiilor, si care ajuta in prevenirea si stoparea progresiei bolii parodontale si a gingivitei.

O prezenta bacteriana continua, va distruge sistematic gingia si tesutul osos. Daca nu este tratata, aceasta bacterie poate patrunde in fluxul sanguin si poate provoca complicatii in sistemele cardiace, respiratorii si endocrine.

In timpul profilaxiei dentare, medicul dentist se ocupa atat de indepartarea tartrului, a placii bacteriene si a petelor de pe dinti, cat si de lustruirea dintilor. Procesul de lustruire va netezeste dintii indepartand petele aspre care ar putea atrage si mentine bacteriile.

Motive pentru profilaxie / curatarea dintilor

Profilaxia orala este aplicabila pentru toate varstele, si ajuta la mentinerea sanatatii cavitatii bucale si, de asemenea, la stoparea progresiei bolii gingivale.

Iata cateva dintre beneficiile profilaxiei:

Detectarea afectiunilor dentare incipiente – Poate fi detectat din timp orice semn al afectiunilor dintilor sau gingiilor, iar interventiile ulterioare devin minim invazive si netraumatizante. In cazul in care aceste probleme sunt nedetectate si netratate, tratamentul necesar va consta in obturatii ale canalelor, interventii chirurgicale sau chiar extractia dintilor afectati major si inlocuirea acestora cu implanturi dentare.

Indepartarea tartrului – Tartrul si acumularea placii bacteriene, atat deasupra cat si sub linia gingivala, pot provoca probleme parodontale grave daca nu sunt tratate. Chiar si folosind cele mai bune tehnici de periere si folosirea atei dentare, este imposibil sa indepartati in totalitate resturile si bacteriile.

Deoarece boala parodontala este una dintre principalele cauze ale pierderii dintilor la adulti, controlul stomatologic si detartrajul regulat sunt absolut necesare pentru protejarea dintilor naturali.

Evitarea bolilor gingivale – Boala gingiilor este o infectie instalata la nivelul tesutului gingival si osos, aceasta fiind printre cele mai frecvente cauze ale pierderii dintilor in cazul adultilor. Daca tratamentul nu este administrat la timp, afectiunile parodontale se agraveaza, determinand necesitatea unui tratament complex si costuri pe masura.

Estetica – Profilaxia ajuta la curatarea petelor inestetice de pe dinti, provocate de tutun sau de consumul de ceai, cafea sau vin, si va poate readuce zambetul la gloria de odinioara.

Respiratie mai proaspata – Conform cercetarilor realizate, aproximativ 85% din persoanele cu o respiratie urat mirositoare persistenta, cunoscuta sub numele de halitoza, au o problema dentara care o provoaca. O igiena orala corecta este esentiala pentru prevenirea unei astfel de probleme, iar controlul periodic impreuna cu sedintele de profilaxie regulate te vor ajuta sa ai un zambet sanatos si o respiratie proaspata.

Identificarea problemelor de sanatate – Deoarece profilaxia implica o examinare amanuntita a intregii cavitati bucale, dentistul este capabil sa depisteze si sa evalueze riscul de parodontita si sa observe adesea semne de probleme medicale, cum ar fi diabetul si problemele renale.

O sedinta de profilaxie realizata la 6 luni ajuta la pastrarea dintilor si gingiilor in stare de sanatate maxima si reduce riscul de expunere la astfel de afectiuni.

Cat de des trebuie sa apelez la o profilaxie orala specializata?

Se recomanda profilaxia orala de doua ori pe an ca masura preventiva, dar trebuie efectuata la fiecare 3-4 luni de catre pacientii cu boala parodontala mai severa.

Pentru pacientii care au aparate dentare sau alte aparate ortodontice, se recomanda efectuarea profilaxiei orale mai frecvent.

Igienizare și profilaxie Preț
Detartraj ultrasunete + periaj dentar profesional + Air flow Prophy Jet Cavitron / ambele arcade 260 Lei
Detartraj ultrasunete + periaj dentar profesional + Air flow Prophy Jet Cavitron / arcadă 130 Lei
Detartraj pungi parodontale periaj dentar+Air flow o arcadă/ambele arcade 200 – 400 Lei
Detartraj ultrasunete+periaj profesional+Air flow/ dinți temporari o arcadă/ambele arcade 80 – 160 Lei
Air flow Prophy Jet Cavitron o arcadă/ambele arcade 50 – 100 lei
Detartraj cu ultrasunete / dinte 20 Lei
Detartraj manual / dinte 20 Lei
Periaj dentar profesional / dinte 5 Lei
Periaj dentar profesional / arcadă (adult) 100 Lei
Periaj dentar profesional / arcadă (copil) 50 lei
Vizualizare placă bacteriană / arcadă 30 lei
Remineralizarea dintilor cu pasta GS in cabinet / o arcadă 100 lei
Fluorizare topica / ambele arcade 100 lei
Aplicare desensibilizant dinte/în gutiere pe arcadă 30 – 100 lei

Programeaza-te acum sau contacteaza-ne in chat  pentru un control de rutina pentru a depista eventuale debuturi ale unor procese patologice, ce pot fi tratate intr-o faza incipienta, eliminand riscul unei posibile agravari ulterioare.